M A R I E

 

Hvad hedder du?

Jeg hedder Marie Meldgaard Andreassen

 

Hvor lang tid har du dyrket Pilates?

Jeg har dyrket pilates siden 2008

 

Hvordan endte du til din første Pilates time?

Det var lidt et tilfælde, at jeg kom på min første pilatestime - jeg var kæmpe fan at instruktøren, så da hun startede et pilateshold op, var jeg simpelthen nødt til at prøve det. Og så dyrkede de pilates i Sex and the City, så noget godt måtte der komme ud af det.

 

Hvordan var din første Pilates time?

Min første pilatestime var rolig og samtidig dynamisk, blid og alligevel hård. Jeg var meget overrasket over, hvor effektiv timen var. Hele min krop havde været på arbejde på en helt anderledes måde.

 

Hvorfor kom du tilbage?

Fornemmelsen i min krop de efterfølgende dage fik mig hurtigt overbevist om, at pilates var en effektiv træningsform. Desuden var jeg nysgerrig efter at finde ud af, om Joseph Pilates', ophavsmanden til pilates, motto var sandt: "Efter 10 gange kan du føle forskellen, efter 20 gange kan du se forskellen, og efter 30 gange har du en helt ny krop."

 

Hvad er det bedste ved HOT Pilates?

HOT pilates kombinerer det bedste ved den varme sal med de mest effektive pilates elementer. Både kropsholdning, ryg og mave udfordres ekstra. Det bedste ved HOT pilates er, at du går fra timen og føler dig stærkere, mere rank og lettere i dine tanker.

 

Hvornår uddannede du dig til Pilates instruktør?

Jeg blev pilates instruktør i 2010 Hvad er det bedste ved at være Pilates instruktør? Det bedste ved at være pilates instruktør er at opleve deltagernes fremgang og høre hvordan pilates hjælper og styrker dem. Derudover er det fantastisk at undervise et hold som både har styrke elementer og et mentalt perspektiv.

 

Hvad er dit bedste råd til den første time?

Ta’ den med ro og giv dig selv tid til at lære stillingerne at kende. Effekten ved pilates kommer med garanti efter et par gange.

 

Hvad er dit motto?

Be kind – everyone you meet is fighting a battle you know nothing about.

T H E A

Hvor lang tid har du dyrket Bikram Yoga?
Jeg har snart gået til Bikram yoga i to år. 

Hvordan endte du til din første Bikram time?
Jeg havde læst om Bikram yoga flere gange, og jeg ville så gerne prøve det, men der var ingen studier tæt på mig. En dag var jeg ude at løbe omkring Århus havn og pludselig er Bikram Yoga Århus der. Jeg blev vildt glad, ringer til Christina dagen efter for lige at spørge om de obligatoriske spørgsmål: ”Jeg har aldrig prøvet det før, kan jeg være med alligevel” ”hvad skal jeg have med” osv. Dagen efter tog jeg min første time, og efter det holdt jeg aldrig op, og nu er jeg teacher.

Hvordan var din første time?
Jeg husker faktisk ikke rigtig min første time. Andet at jeg syntes det var varmt, jeg var ret meget oppe at køre over det og vidste, at jeg klart skulle tilbage ret hurtigt igen.

Hvilken øvelse kunne du bedst lide i den første time?
Det kan jeg slet ikke huske? Jeg tror jeg har været så overvældet af varmen, alle menneskerne med meget lidt tøj på, Fie som var mega sej på podiet, og som sagde SÅ mange ting på én gang, at jeg prøvede at følge med så godt jeg kunne. 

Hvorfor kom du tilbage igen?
Jeg var så betaget af Bikram yogaen og stemningen i studiet, at jeg måtte komme tilbage. Jeg syntes de 90 minutter var vilde, hårde, intense og fede på én gang. Jeg tænkte, jeg blev nødt til at blive god til det her, for det er virkelig sejt! Jeg elskede det med det samme.

Hvad er det bedste ved Bikram?
Det bedste ved Bikram yoga er alt hvad det gør for dig. Du er på en måde din egen værste fjende inde i the torture champer, og det syntes jeg er ret fedt. Det er hårdt fysisk og psykisk, og du kan virkelig mærke og se forandringer når du vil. Jeg elsker den følelse jeg har efter hver time. Det er det bedste sted til at rase ud hvis du har haft end dårlig dag. Samtidig er det også det bedste sted at give den gas hvis du er helt på toppen. Og det er også bare rigtig dejligt, at lave Bikram yoga bare for at gøre det. Det er bedste fordi det har alt i én: styrke og udholdenhed både fysisk og psykisk, stilhed og smidighed. Workout for the body and the mind, hvilket passer perfekt til mig.

Hvilken øvelse er nu din favorit?
'Standing head to knee'! Uden tvivl. For mig er det den øvelse der kræver mest koncentration, stilhed, styrke og kontrol af åndedrattet, og når du kan det, er det den fedeste øvelse at lave.

Hvornår uddannede du dig til Bikram Yoga instruktør?
Det gjorde jeg i juni 2015 i Khao Lak, Thailand.

Hvad er det bedste ved at være Bikram yoga instruktør?
Jeg er en meget ny Bikram yoga instruktør, men jeg elsker at være det! Jeg syntes det er fedt at guide jer der kommer ned og bruger 90 minutter af jeres dag inde i the hot room. At kunne give jer den energi I måske ikke har, men som I har brug for, og derefter se og mærke den i the hot room, det syntes jeg er vildt fedt. Jeg syntes det er dejligt at være fælles om at syntes Bikram yoga er fedt med så mange skønne mennekser. At hjælpe og forklare hvordan man kan blive bedre, eller bare grine og snakke om hvor hårdt det sommetider er inde i der rum. Jeg glæder mig til at få noget mere erfaring som instruktør og udvikle mig, så jeg kan give endnu mere til mine students i fremtiden.

Dit bedste råd til den første time?
Husk, at drik en masse vand i løbet af dagen inden timen. Prøv at komme uden nogle forventninger med et smil på læben og hav det sjovt, selvom det er dejligt, dejligt varmt.

Hvad er dit motto?
”Mind over the matter, don’t think just do it” Fordi, det virkelig er rigtigt. Jeg har aldrig rigtig taget det seriøst når jeg har hørt det i timerne, men på teacher training, da jeg uddannede mig til instruktør, blev det mit montra. Det var tit det der gjorde at jeg kom igennem de to yoga timer vi havde hver dag, eller de lectures vi havde til langt ud på natten. It works! Derfor er det mit motto. 

C H R I S T I N A

Hvor lang tid har du dyrket Bikram Yoga?
7år

Hvordan endte du til din første Bikram time?
Jeg boede og arbejdede i Amsterdam og en kollega fik mig overtalt. Jeg var lige flyttet derned og gik og ledte efter et godt trænings center –yoga på tidspunktet var umiddelbart ikke noget der faldt mig ind. Jeg blev overtalt med en garanti om at jeg ville komme til at svede og at det ikke ville være som noget andet yoga jeg havde prøvet.

Hvordan var din første time?
Den første time husker jeg tydeligt! Det var varmt, overvældende og jeg var styrkemæssigt udfordret (til min store overraskelse) og det mentale kan jeg slet ikke beskrive –jeg ville ud efter 10 minutter.

Hvilken øvelse kunne du bedst lide i den første time?
Da vi efter Eagle fik lov til at få vand.

Hvorfor kom du tilbage igen?
Jeg var så udfordret og forundret over den her nye verden der lige havde åbnet sig, at jeg blev nødt til at gå tilbage og prøve igen.  

Jeg har tidligere dyrket konkurrence sport (føltes som i et andet liv) og her var endelig noget hvor jeg skulle presse mig selv både fysisk såvel som på det mentale plan. Det gav mig muligheden for at ”koble fra” i 90 minutter og glemme alt om fyldt mailbox og til tider stresset hverdag. 

Hvad er det bedste ved Bikram?
Det bedste er, at det er for alle –store og små, gamle og unge, man behøver ikke at være gammel russisk ballerina for at kunne være med. Det er helende og forebyggende på samme tid. Har du gamle skader, nye skader, stress eller bare ønsket om at smide nogle kilo så rammer Bikram hele paletten. 

Hvilken øvelse er nu din favorit?
Det må være både 'Standing head to knee' og 'Standing bow pulling'. Der er et eller andet vildt graciøst over de to og de kræver begge masser af disciplin og styrke.

Hvornår uddannede du dig til Bikram Yoga instruktør?
Jeg uddannede mig i foråret 2011 i Los Angelse ved Bikram Yoga College of India

Hvad er det bedste ved at være Bikram yoga instruktør?
Det bedste er uden tvivl at undervise (og hjælpe) de der kommer ind med skavanker og udfordringer. Bikram yoga blev udviklet for at hele skader og gør kroppen stærkere –så altid så fantastisk en følelse når folk er her for første gang og kommer ud med et kæmpe smil og siger shit det var hårdt, men mega fedt. 

Dit bedste råd til den første time?
Drik masser af vand og husk at trække vejret  

Hvad er dit motto?
If you think you can or you think you cant, you are right